Mika Mitrović

STUDENTSKI DOM  "MIKA MITROVIĆ", Voždovac

 

-upravnik doma: Radomir Jelić


ul.Kralja Vladimira br. 33

011/3954-779


Prevoz: Т12 ,3    А 25,27,27Е,27Л,32,74


Video nadzor

Internet

Obezbeđenje


OVAKO SMO POČELI:

 

Radovi na zgradi studentskog doma „Mika Mitrović“ započeti su 1954. godine, sa prvobitnom idejom da to bude Dom starih.


Međutim, po završetku radova 1957. godine , veliki broj studenata bolovalo je od tuberkuloze, pa se na Univerzitetu smatralo neophodnim postojanje jednog doma za smeštaj rekovalescenata od ove bolesti.

Do 1960. godine, tu je smešteno 190 studenata. Proširenje doma isplanirano je iste godine ali je dokumentacija za adaptaciju i dogradnju rađena tek 1964. godine.

Do 1964., dom je raspolagao sa 82 sobe u kojima je 100 do 120 ležaja bilo rezervisano za bolesne studente.

Do kompletnog renoviranja doma  2012. godine, u studentskom domu „Mika Mitrović“ bili su smešteni isključivo studenti sa invaliditetom, hroničnim bolestima i rekovalescenti, kao i njihovi personalni asistenti.


OVAKO JE DANAS:

 

 

 

Danas je studentski dom „Mika Mitrović“ najmoderniji objekat u sklopu Ustanove studentski centar „Beograd“.


Potpuno je renoviran u skladu sa potrebama studenata-stanara i zahtevima studentskog standarda.

Apartmani u prizemlju kojih ima 12,u potpunosti su prilagođeni studentima sa invaliditetom. Smeštaj je obezbeđen i njihovim personalnim asistentima.

Renoviran je i studentski restoran u okviru doma. Ostatak kapaciteta koji podrazumeva 67 soba na spratu, rezervisan je za sve ostale studente koji su kunkurisali za smeštaj u ovom domu.

Usvim sobama postoji priključak z ainternet i kablovski TV sistem. Smešten u mirnom delu Voždovca, ovaj dom nudi izvanredne uslove za učenje i odmor od gradske vreve.