Vakcinacija u Studentskom gradu

U utorak, 25. maja 2021. godine, u kompleksu Studentskog Grada, studenti i zainteresovani građani bili su u prilici da se vakcinišu bez zakazivanja ili čekanja. Od ranih jutarnjih časova zdravstveni radnici u autobusu adaptiranom u mobilni punkt, potpuno opremljenim za vakcinaciju, bili su na raspolaganju svima koji su želeli da se vakcinišu. Odziv studenata i građana bio je na zavidnom nivou i vladalo je veliko interesovanje za vakcine Pfizer i Sinopharm, koje su ovoga puta bile na raspolaganju. Akcija je trajala do 17h.
Ovim putem, Ustanova Studentski centar „Beograd“, zajedno sa Gradom Beogradom, GSPom i svim nadležnim zdravstvenim ustanovama, još jednom se uspešno pridružila svakodnevnim naporima da se što više građana vakciniše i na taj način zaštite sebe i svoje porodice, ali i pokaže društvenu odgovornost u borbi protiv zaraze Covidom-19.

 


OVU AKCIJU NAŠE USTANOVE PROPRATILI SU I MEDIJI:

Minić: Stabilna situacija u studentskim domovima, dvoje zaraženo - tanjug.rs


Autobus za vakcinaciju danas u Studentskom gradu, poziv mladima - tanjug.rs


U ritmu muzike za vakcinaciju: Di-džej u Beogradu - b92.net


Studenti zainteresovani za vakcinaciju na mobilnom punktu u Studentskom gradu - beograd.rs


Za dva sata u mobilnom autobusu vakcinisano 75 studenata - krstarica.com


 

Minić: Stabilna situacija u studentskim domovima, dvoje zaraženo

Situacija u studentskim domovima u Beogradu je stabilna, u njima sada boravi oko 6.000 studenata od ukupno 10.500 koliki je kapacitet, a prema podacima Studentske poliklinike, koronom je zaraženo dvoje studenata, rekao je Tanjugu direktor Studentskog centra "Beograd" Goran Minić. On je danas obišao autobus adaptiran u mobilni punkt za vakcinaciju u Studentskom gradu, koji će do 17 časova biti dostupan svim zainteresovanima za imunizaciju. Minić je rekao i da će dom "Kralj Aleksandar I" biti do daljeg određen za smeštaj studenata pozitivnih ili sumnjivih na kovid-19, izražavajući očekivanja da se pozitivni slučajevi više neće pojavljivati. Naveo je i da je 300 stranih studenata smešteno u tri objekta u prvom i drugom bloku Studentskog grada, kao i u domu "Rifat Burdžević". Minić ističe da su studenti odgovorni, zahvaljujući čemu, kaže, nije došlo do "alarmantnih situacija".

Državni sekretar Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Ivica Radović poručio je da je odziv mladih za vakcinaciju sada relativno dobar, ali i da je potrebno i dalje pričati sa njima o značaju imunizacije protiv korona virusa. Naveo je da je u Beogradu do sada vakcinisano oko 10.000 studenata, u Novom Sadu između 4.000 i 5.000, a u Nišu oko 3.000. Radović kaže da se i Ministarstvo trudi da motiviše mlade da prime vakcinu protiv kovida-19, jer, ističe, vakcinacija je investicija u profesionalnu budućnost.

"Onlajn nastava ne može biti u potpunosti nastava za klasičan vid nastave", naglasio je Radović za Tanjug.

U Studentskom gradu danas će zainteresovani za imunizaciju moći da prime Fajzer i Sinofarm vakcinu protiv kovida-19.

(Izvor: Tanjug, 25.05.2021.)