Takmičenje u kuvanju junećeg krompir paprikaša u kotliću 2021. godine

Takmičenje u kuvanju junećeg krompir paprikaša u kotliću 2021. godine

U subotu, 3. jula 2021. godine na terasi Studentskog restorana „Košutnjak” održano je takmičenje u kuvanju junećeg krompir paprikaša u kotliću.

Na takmičenju je učestvovalo osam ekipa:

1. Studentski restoran „Studentski grad”
2. Studentski restoran „Voždovac”
3. Studentski restoran „Karaburma”
4. Studentski restoran „Kralj Aleksandar I”
5. Studentski restoran „Rifat Burdžović”
6. Studentski restoran „Košutnjak”
7. Studentski restoran „Zemun”
8. Restorani iz sektora pružanja usluga


 

 


Svaku ekipu sačinjavalo je po troje zaposlenih iz restorana koji su predstavljali. 

Takmičari su počeli da se okupljaju oko 8 časova, a uzbuđenje je bilo primetno već u tim prvim trenucima.

U uniformama Ustanove, s kuvarskim kapama na glavama, polako su pripremali svoju opremu za rad. Kako bi takmičenje bilo potpuno ravnopravno, svi učesnici su koristili iste namirnice i začine, koje su doneli iz svojih radnih jedinica. 

Kuvanje je trajalo dva i po sata, od 9.30 do 12 časova. Ekipe su na licu mesta obavljale pripremu i obradu namirnica, poštujući tehnološki postupak.

Mirisi iz osam kotlića na plinskim gorionicima sa terase Studentskog restorana „Košutnjak” počeli su da mame nepca prisutnih gostiju, okupljenih na ovoj manifestaciji koja se održava već treći put.

Među gostima su bili članovi Upravnog odbora, predstavnici studentskih organizacija, zaposleni u Ustanovi Studentski centar „Beograd”.


 

Početak takmičenja i članovi timova

 

 


Direktor Ustanove, Goran Minić, srdačno se zahvalio prisutnima, takmičarima i gostima, a svim učesnicima je dodelio zahvalnice i prigodne poklone.Sedmočlani žiri činilo je troje vrsnih profesora iz oblasti kulinarstva, dva predstavnika studenata i dva predstavnika Ustanove.

Žiri je svako jelo ocenjivao u pet segmenata: opšti izgled, ukus, miris, gustina i raskuvanost.

Da bi se izbegla eventualna pristrasnost, žiriju su jela predstavljana po brojevima koji su ekipama dodeljeni nasumičnim izvlačenjem.

Svi prisutni su s nestrpljenjem očekivali proglašenje pobednika, a žiriju nije bilo nimalo lako jer su sva jela bila više nego ukusna. Nakon detaljnog gustiranja, žiri je bodovao svako jelo, a zbirom glasova došlo se do konačnog ranga.


Prvo mesto osvojila je ekipa Studentskog restorana „Zemun”


 

Drugoplasirani su bili takmičari iz Studentskog restorana „Karaburma”


 

Treće mesto ove godine pripalo članovima ekipe Studentskog restorana „Studentski grad”


 

Direktor Ustanove je svim članovima pobedničkih ekipa čestitao, dodelivši im medalje i pehare. Nakon dodele zasluženih nagrada, svim prisutnima su poslužena takmičarska jela i nastavljeno je druženje u izuzetno prijatnom ambijentu Košutnjaka.