Početna

VAŽNO OBAVEŠTENJE!

 

 Stanari domova Ustanove Studentski centar „Beograd“, koji neće biti u mogućnosti
 da lično uplate stanarinu za  OKTOBAR  na blagajni doma, mogu izvršiti plaćanje stanarine preko računa  Ustanove.

OBAVEŠTENJE O CENAMA I USLOVIMA REGULISANJA SMEŠTAJA I ISHRANE ZA  OKTOBAR TEKUĆE GODINE MOŽETE PROČITATI OVDE.


UPUTSTVO ZA PLAĆANJE STANARINE  ZA  OKTOBAR UPLATNICOM MOŽETE POGLEDATI  OVDE.


 

Virtuelna tura kroz Ustanovu Studentski centar "Beograd"

Kliknite ovde i započnite virtuelni obilazak naših domova, restorana, studentskih soba, sportskih sala i drugih sadržaja.

Kliknite ovde i započnite virtuelni obilazak naših domova, restorana, studentskih soba, sportskih sala i drugih sadržaja.

SMEŠTAJ STUDENATA

Pročitaj više....

Pročitaj više....

STUDENTSKA KARTICA

Pročitaj više...

Pročitaj više...

Video prezentacije studentskih domova

-klikni i pogledaj kratku priču o svakom od naših studentskih domova-

POLITIKA KVALITETA USTANOVE STUDENTSKI CENTAR „BEOGRAD“

VIDEO GALERIJA - Vodič za brucoše

O studentskoj kartici – TV „Studentski grad“

STUDENTSKA KARTICA- ŠKOLSKA 2020/21

Izrada, zamena, produženje, aktivacija studentske kartice

Studentska kartica Ustanove Studentski centar “Beograd” fizički važi  dve godine, ali se pravo na korišćenje kartice produžava nakon upisa svake naredne školske godine.


Pomoću nje, studenti mogu da se hrane u studentskim restoranima, plaćaju domske troškove, leče se u Studentskoj poliklinici. Takođe, sadrži popuste EYCA i ISIC, kao i UNIQA osiguranje.


Student može da podnese zahtev za izradu studentske kartice PRVI PUT, za izradu DUPLIKATA kartice, ukoliko je svoju izgubio, za ZAMENU i PRODUŽENJE kartice, ukoliko mu kartica ističe 1. 11. 2020. godine (ili je istekla ranije) , ili zahtev za PRODUŽENJE korišćenja studentske kartice, ukoliko njegova studentska kartica fizički važi do 1.11.2021. godine, ali mu pravo na korišćenje kartice ističe 1.11. 2020. godine, tačnije, sa istekom školske 2019/20 godine.

VAŽNO: Ako je vaša studentska kartica istekla NEMOJTE JE BACITI. Zamena kartice podrazumeva da nam vratite isteklu karticu a da mi vama izradimo važeću.


Studenti  Medicinskog, Mašinskog, Biološkog i Fakulteta organizacionih nauka, karticu koju dobiju na fakultetu mogu da aktiviraju i za korišćenje naših usluga, ili produže pravo na korišćenje usluga.

RADNO VREME SA STUDENTIMA: OD 8-15h

Zahtev za izradu, zamenu, produženje prava na koriščenje, izradu duplikata ili aktivaciju kartice možete podneti svakog radnog dana od 8-15h, na tri lokacije:

  • Studentski dom “Karaburma”, Mije Kovačevića 7b
  • Direkcija Ustanove – Svetozara Markovića 56
  • Studentski grad, Dom II, G krilo

    Kartice se dobijaju istog dana.
Najčešća pitanja i dileme studenata o studentskoj kartici

1. Šta mi je potrebno od dokumenata ako dosad nisam imao studentsku karticu?

Potrebno je da ponesete INDEKS sa upisanom školskom 2020/21 godinom i upisanim statusom ( da li ste na budžetu ili samofinansirajući student) i ličnu kartu na uvid. Uplate se vrše na našim blagajnama, na lokaciji na kojoj podnosite zahtev.

 2.  Šta mi je potrebno od dokumenata ako imam studentsku karticu ali želim da je zamenim jer mi ističe ili da produžim pravo na korišćenje studentske kartice?

Potrebno je da ponesete indeks sa upisanom 2020/21 školskom godinom i statusom. Ukoliko  jedna od te dve informacije nije navedena u indeksu, potrebna je potvrda s fakulteta. Uplate se vrše na našim blagajnama, na lokaciji na kojoj podnosite zahtev.

3. Da li neko drugi umesto mene može da podnese zahtev za studentsku karticu?

Ne. Zahtev za studentsku karticu, kao i sve ostalo vezano za nju, može da podnese samo vlasnik studentske kartice, lično.

4. Student sam privatnog fakulteta. Imam li pravo na studentsku karticu i ishranu u studentskim restoranima?

Imate pravo. Zahtev za studentsku karticu podnosite na isti način i pod istim uslovima kao i studenti državnih fakulteta.  Razlika je u tome što studenti privatnih fakulteta, kao i samofinansirajući studenti, meni obroke kupuju po ekonomskim cenama.

5. Prilikom upisa na fakultet, podneo sam zahtev za studentsku karticu. Da li mi ona može poslužiti za ishranu u studentskim restoranima?

Postoji više vrsta studentskih kartica. Ustanova Studentski centar “Beograd” izdaje svoju studentsku karticu, kao proizvod koji služi za elektronska plaćanja, upis kupljenih obroka na čip kartice, elektronski novčanik, zdravstveni karton u Studentskoj poliklinici, a sadrži i ISIC i EYCA licence, kao i UNIQA osiguranje. Našu studentsku karticu možete izvaditi samo u našim prostorijama, ili aktivirati one koje izdaje vaš fakultet, ako su u pitanju Medicinski, Mašinski, Biološki ili FON.

Svaka druga kartica koja vam je ponuđena izvan naših prostorija, verovatno ima svoju svrhu ali njome NE MOŽETE da koristite usluge Ustanove.